If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук ,от известно време 5мин след като запаля колата, компютъра ми показва -30 или -някаква си темперитура ,говоря за външната и както следва започва да ми духа топло ,което не е приятно ,някой да е имал същия проблем или лек за него?
Или ти е дал фира датчика за външна температура или не е калибриран правилно
Или ти е дал фира датчика за външна температура или не е калибриран правилно
Добре де аз да попитам как точно става това с "Auto" .. щото имам чувството при моята 156, че на ауто всеки път прави различни градуси вътре, пък датчика отвън показва вярно. Възможно ли е вътрешния да е починал ?
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Добре де аз да попитам как точно става това с "Auto" .. щото имам чувството при моята 156, че на ауто всеки път прави различни градуси вътре, пък датчика отвън показва вярно. Възможно ли е вътрешния да е починал ?
Всъщност непостоянната температура вътре и неплавните преходи в духането топло-студено или обратното в 80% от случейте са от вътрешния датчик
Благодаря ти Бобо ,мисля че нямам как да не е калибриран , защото сега взе да го прави това с градусите минали години съм нямал проблеми.Мирише ми на датчик , но преди да купувам нов , може ли точно да се разбере какво му има на климатика в смисъл дали е от датчика или от нещо друго с някаква диагностика?
Благодаря ти Бобо ,мисля че нямам как да не е калибриран , защото сега взе да го прави това с градусите минали години съм нямал проблеми.Мирише ми на датчик , но преди да купувам нов , може ли точно да се разбере какво му има на климатика в смисъл дали е от датчика или от нещо друго с някаква диагностика?
....Имам ама не,за един ден фреона пак го нямаше,просто не остана каде да пипам по тая система вече.Все пак се наврях под таблото при педалите-ми там всичко в масло,разглабям ТРВ-то сменям му гумичките че бяха кенеф и тия дни предстои пълнене само ,че ме е срам вече от човека дето ми го зарежда щото е за без пари почти.Не трябва да го пиша аз това ама тая кола ми ....майката
Здравейте,
при поредното зареждане констатираха чрез оцветител, че има теч зад двигателя, там където тръбите влизат в купето.
Питането ми е - какво се разглабя и как да стигна до ТРВ клапана, който се намира вътре в купето. Само неговите пръстени и тези на входа пред него (към двигателния отсек) не са сменяни...
Тръбите които са зад двигателя ,дефакто са хванати за ТРВ-то.Отвиваш ги от ТРВ-то,след това има две болчета на самото ТРВ , отвиваш ги и тях и ТРВ-то излиза.Хубаво е да смениш гумичките и на входа и на изхода от ТРВ-то.
Ще ви разкажа за моите премеждия . На служения пикап всяко лято зареждане на климатика . Тази година тотал щета . Никакъв фреон и за един ден губи налягането на системата . Как ли не го търсиха и не намират къде е . Един познат ми сподели за тези
Пикапа вече втора седмица е като фризер . Момчетата от сервиза поръчаха още на няколко коли и всички са ОК . Само да се спазва технологичния ред които е описан от производителя .
Дано съм ви бил полезен .
Хайде де колеги,
толкова алфи се разглобиха и продават за части...
Няма ли някой да отдели 10 мин и да направи една, две снимки на въпросния възел ( пластмасовата кутия в централната конзола с изпарителя вътре )...
Хайде де колеги,
толкова алфи се разглобиха и продават за части...
Няма ли някой да отдели 10 мин и да направи една, две снимки на въпросния възел ( пластмасовата кутия в централната конзола с изпарителя вътре )...
Досега не ми се е налагало да свалям ТРВ на Алфа ,и за това малко съм те подвел Вътре в кутията е
Че има има ,но зависи колко си гъвкав в кръста.Също така трябва да се запасиш с 3-4 чувала мАЙКАМУ дееааааа От дясно на педала на газта има едно капаче с 4 болчета.ТРВ-то е под този капак .
Comment