Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъп климатик!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BatGergi Покажи съобщение
    Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук ,от известно време 5мин след като запаля колата, компютъра ми показва -30 или -някаква си темперитура ,говоря за външната и както следва започва да ми духа топло ,което не е приятно ,някой да е имал същия проблем или лек за него?
    Или ти е дал фира датчика за външна температура или не е калибриран правилно
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
      Или ти е дал фира датчика за външна температура или не е калибриран правилно
      Добре де аз да попитам как точно става това с "Auto" .. щото имам чувството при моята 156, че на ауто всеки път прави различни градуси вътре, пък датчика отвън показва вярно. Възможно ли е вътрешния да е починал ?
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
        Добре де аз да попитам как точно става това с "Auto" .. щото имам чувството при моята 156, че на ауто всеки път прави различни градуси вътре, пък датчика отвън показва вярно. Възможно ли е вътрешния да е починал ?
        Всъщност непостоянната температура вътре и неплавните преходи в духането топло-студено или обратното в 80% от случейте са от вътрешния датчик
        sigpic
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря ти Бобо ,мисля че нямам как да не е калибриран , защото сега взе да го прави това с градусите минали години съм нямал проблеми.Мирише ми на датчик , но преди да купувам нов , може ли точно да се разбере какво му има на климатика в смисъл дали е от датчика или от нещо друго с някаква диагностика?
          АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Първоначално публикувано от BatGergi Покажи съобщение
            Благодаря ти Бобо ,мисля че нямам как да не е калибриран , защото сега взе да го прави това с градусите минали години съм нямал проблеми.Мирише ми на датчик , но преди да купувам нов , може ли точно да се разбере какво му има на климатика в смисъл дали е от датчика или от нещо друго с някаква диагностика?
            Да може
            sigpic

Comment

Да изтупам темата

Първоначално публикувано от sp_romeo1 Покажи съобщение
              ....Имам ама не,за един ден фреона пак го нямаше,просто не остана каде да пипам по тая система вече.Все пак се наврях под таблото при педалите-ми там всичко в масло,разглабям ТРВ-то сменям му гумичките че бяха кенеф и тия дни предстои пълнене само ,че ме е срам вече от човека дето ми го зарежда щото е за без пари почти.Не трябва да го пиша аз това ама тая кола ми ....майката
              Здравейте,
              при поредното зареждане констатираха чрез оцветител, че има теч зад двигателя, там където тръбите влизат в купето.
              Питането ми е - какво се разглабя и как да стигна до ТРВ клапана, който се намира вътре в купето. Само неговите пръстени и тези на входа пред него (към двигателния отсек) не са сменяни...
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

Тръбите които са зад двигателя ,дефакто са хванати за ТРВ-то.Отвиваш ги от ТРВ-то,след това има две болчета на самото ТРВ , отвиваш ги и тях и ТРВ-то излиза.Хубаво е да смениш гумичките и на входа и на изхода от ТРВ-то.
                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Благодаря колега,
                  в нета попаднах на подобни снимки и си мисля,че ТРВ-то е на отделна връзка и е вътре в купето...
                  Click image for larger version

Name:	156.jpg
Views:	1
Size:	91.8 Килобайта
ID:	2349880
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

Ще ви разкажа за моите премеждия . На служения пикап всяко лято зареждане на климатика . Тази година тотал щета . Никакъв фреон и за един ден губи налягането на системата . Как ли не го търсиха и не намират къде е . Един познат ми сподели за тези
                    Пикапа вече втора седмица е като фризер . Момчетата от сервиза поръчаха още на няколко коли и всички са ОК . Само да се спазва технологичния ред които е описан от производителя .
                    Дано съм ви бил полезен .

Comment

Хелп

Хайде де колеги,
                      толкова алфи се разглобиха и продават за части...
                      Няма ли някой да отдели 10 мин и да направи една, две снимки на въпросния възел ( пластмасовата кутия в централната конзола с изпарителя вътре )...

Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                        Хайде де колеги,
                        толкова алфи се разглобиха и продават за части...
                        Няма ли някой да отдели 10 мин и да направи една, две снимки на въпросния възел ( пластмасовата кутия в централната конзола с изпарителя вътре )...

Досега не ми се е налагало да свалям ТРВ на Алфа ,и за това малко съм те подвел Вътре в кутията е
                        Attached Files
                        Last edited by alfista 96; d.m.y г., 11:15.
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Някакви шансове да се отвори кутията и стигне до него без да се сваля таблото има ли ...?
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

Че има има ,но зависи колко си гъвкав в кръста.Също така трябва да се запасиш с 3-4 чувала мАЙКАМУ дееааааа От дясно на педала на газта има едно капаче с 4 болчета.ТРВ-то е под този капак .

Comment

Working...
                            X